Ekberg Bygg | snickare i Danderyd

Nybyggt i skärgården

Tidlöst fritidshus i Stockholms skärgård

På en ö i Stockholms skärgård har Ekberg Bygg ritat och byggt ett fritidshus av lösvirke i en blandning mellan traditionell och modern skandinavisk arkitektur. Fasaderna är behandlade med järnvitriol och taken belagda med titanzinkplåt. Stor omsorg har lagts vid att få husen att kännas luftigt somriga, med stora glaspartier mot de generösa uteplatserna. 


Läs om hur det går till att bygga med oss

Fasadpanel av gran i två olika bredder, behandlade med järnvitriol.De stora, vitmålade fönstren kommer från Hajom.

Poolen är gjuten av vattentät, svartpigmenterad betong. Sargen runtomkring är i slipad betong. Gästhuset innehåller en gästsvit, uterum och gym. 

De båda husens storlek har avsiktligt tonats ner med de brutna taken och de grå fasaderna för att harmoniera med läget bland klippor och grönska.

De stora glaspartierna skapar en luftig, somrig känsla och hjälper också till att vädra ur värmen soliga sommardagar. Huset har med sina trappstegsformade trädäck placerats runt de kvarvarande klipphällarna.

Utanför gästhusets uterum med golv av slipad betong byggdes ett stort trädäck fram till poolen, med plats för middagsbord och solstolar. 

Utsikt från gästhusets uterum över trädäcket och poolen ner mot vattnet.

Den strama entrén med golv av slipad och vaxad betong och högblanka garderober för att reflektera så mycket ljus som möjligt.

Det generösa vardagsrummet med stora glaspartier från Hajom kan öppnas upp mot trädäck åt tre håll. Golven är fullånga plankgolv av Douglasgran från Dinesen och innertaken av kvistfri furupanel som målats vita.

Vardagsrummets stora öppna spis är putsad vit med linoljebrända stålplåtar i eldstaden.

Matsalens stora platsbyggda hylla exponerar en samling färgstark keramik.

Från vardagsrummet har man utsikt över den stora gräsmattan nedanför poolen som är en härlig samlingspunkt för aktiviteter och stora sällskap.

Köket är placerat mitt i huset, med utsikt både in mot land och ut mot havet. De sex stora takfönstren skapar ett fint ljusinsläpp med en känsla att befinna sig utomhus. Skjutdörrarna från Hajom i köket skapar en skön bris vid matlagning i sommarvärmen.

Köket är utformat som tre stora köksöar av slipad betong och har sittmöjligheter på flera sidor. Vitvaror från Miele och fläkt från Poliform.

Master bedroom med dubbel takhöjd och stora fönsterpartier har elektriskt styrda gardiner och direkt access att öppna fönsterdörrarna på morgonen för att dyka ner i poolen.

Master bad med vitt, somrigt fräscht kakel har ett stort fönster och stor spegel för att ge en så luftig känsla som möjligt. Porslin från Duravit och kromade blandare Axor Starck från Hansgrohe. Golv och bänkskivor av slipad betong.

På sommarkvällarna lyser de stora fönstren som lyktor.

Arkitekt: Pontus Ekberg

Entreprenör gästhus och pool: Ekberg Bygg

Entreprenör huvudbyggnad: Thule Fastighetsutveckling

Foto: Anders Bobert

ÄR DU NYFIKEN PÅ VAD VI KAN GÖRA FÖR DIG OCH VILL VETA MER?

Varmt välkommen att kontakta oss!

Om du också har projekt som du önskar hjälp med, låt oss ha en första diskussion helt förutsättningslöst! Kontakta oss

Upp

KONTAKT


Kontakta oss

SOCIALA MEDIER


Instagram


© 2024 Pontus Ekberg Bygg AB